Anlita rörmokare när du är på semester

Läcker rören eller har du ett renoveringsprojekt på G? Då är det hög tid att ta hjälp av rörmokare. Att ta in rörmokare i hemmet innebär oftast att vattnet måste stängas av och det kan vara en tuff tid för de flesta.

Många drar sig för att anlita rörmokare då hantverkare och avstängning av vattnet sällan är en bra kombination ihop med vardagspusslet, som måste fungera obehindrat för de flesta. Därför är sommarledigheten ett perfekt tillfälle för att anlita rörmokaren.

Gör så här för att anlita rörmokaren på sommaren

Har du möjlighet att själv bestämma när du vill ha semester? Kontakta i så fall din rörmokare i god tid innan sommaren, för att se hur dennes semester ser ut. Anpassa sedan din semester efter hur rörmokarens arbetstider ser ut under sommarhalvåret. Efter att ni har bokat tid kan du se till att anpassa din semester efter när rörmokaren ska komma och då kan du planera för att åka till sommarstugan, åka till släktingar eller boka ett hotellrum i din egen stad. Du slipper då vara hemma och anpassa ditt liv efter rörmokare stockholm arbete. Lämna nyckeln och låt hantverkarna sköta sitt arbete medan du tar en semester och kopplar av.

Ta ut kompledigheten när rörmokaren ska komma

Har du inte möjlighet att bestämma över din sommarsemester eller krockar din och rörmokarens semester? I så fall kan du passa på att ta ut eventuella kompledigheter från jobbet istället. Se till att det passar både för rörmokaren och för ditt jobb innan du spikar ett datum. På så vis får du en minisemester som du kan investera i dig själv och ditt välmående, din familj eller dina vänner.

Andra alternativ för att slippa hantverkare i hemmet

Om det är omöjligt för dig att ta ut ledigheter när rörmokaren ska komma, finns det andra alternativ för att slippa krocka med hantverkare i ditt vardagspussel. Du kan exempelvis ta in på stans billigaste hotell, bo i sommarstugan, bo hos släktingar eller bo i husbilen under tiden som ditt hem är en arbetsplats.

Gör det billigare att anlita rörmokare

Hantverkare kan bli dyra oavsett om du bara ska laga något eller om du ska genomföra en större renovering. Tack vare ROT-avdraget kan det bli billigare att anlita hantverkare. Kolla gärna upp vad som gäller just i ditt fall på Skatteverkets hemsida om du är osäker.