Marknadsföra sig i tidningar som takläggare

Vart man vänder sig som takläggare i sin marknadsföring gör allt för att kundflödet ska börja strömma in. Det är inte alltid lätt att veta vart man ska rikta sig inom branschen dock då marknadsföring är en hel bransch för sig. Här går vi igenom lite tips för er som takläggare att tänka på för just er målgrupp.

Hur många tidningar finns det?
Det är inte lika vanligt med tidningar idag som det var förr men just inom renovering och hem så finns det en hel del tidningar att vända sig till om man som takläggare vill annonsera i dom. Många tycker om just inspirations tidningar och tidningar där man kan läsa om tips när det kommer till bygg, inredning och renovering.

Det finns ungefär ett 80 tal tidningar att välja på som är i den här kategorin, vissa är mer passande än andra men i huvudsak så är riktar sig alla dessa tidningar till folk som funderar på att förnya sig och som takläggare får man då passa på att utnyttja detta.

Om man är takläggare i en kommun som har en lokal tidning så är detta också en passande tidning att sätta in sin annons för taktvätt hos gbgtakochfasad.se i. Man har sett att många verkar uppskatta de allra mest lokala företagen att vända sig till.

Vad finns det för tidningar?
Vissa tidningar är som sagt mer passande än andra för takläggare och om det är någon tidning som man kanske ska låta bli kan det till exempel vara ”Gör det själv”. Dessa människor som köper denna tidningen har ställt in sig på att ta saker i egna händer och du har som takläggare större chans i en bättre riktad tidning.

De tidningar som vi skulle rekommendera att marknadsföra sig i är till exempel ”Gård och torp”, ”Gods och gårdar”, ”Vi i villa” eller ”lantliv”. Dessa riktar sig till människor som är ute efter att drömmar om hus och hem blir förverkligande och som är inspirerande. Att göra avtryck i dessa tidningar kan ge dig en väldigt god publicitet som takläggare.

Vad ska man tänka på i sin annons?
När du sätter in en annons i en tidning så tänk på att det är många andra annonser där med så se till att just din sticker ut, var kreativ. Att ha med ett litet erbjudande brukar folk alltid nappa på om dom ändå går i tankarna på att anlita en takläggare eller annan firma.

Man kan välja på olika storlekar och snåla inte utan att köra på i alla fall en kvarts sida eller halvsida visar att du som takläggare och din firma är väl etablerade då det kostar lite med tidningsannonser. Det ger ett intryck av professionalitet och välstånd, sådana takläggare gillar folk då det är en slags garanti på seriositet.