VARDAGSHJÄLTARNA VI SÄLLAN HYLLAR – YRKENA VI INTE KLARAR OSS UTAN

Det finns ju vissa yrken här i världen som har lite extra status och som vi är många som ser upp till. Till exempel brandmännen när de kommer med sin brandbil, springer in i brinnande hus och räddar liv varje dag. Ett annat exempel är ju våra läkare som jobbar i stressade miljöer under stor press och som alltid finns tillgängliga för oss när man är som störst behov av vård. Dessa yrken är såklart helt fantastiska och vi kan inte hylla dem nog. Men det finns flera andra yrken som kanske inte handlar om liv och död, men som också fyller en väldigt stor och viktig funktion i vårt samhälle, och om de inte hade funnits kan det vara svårt att veta hur man hade fått ihop sitt liv. Nu är det dags att hylla vardagshjältarna som inte får så mycket uppmärksamhet i vanliga fall.

  1. Förskollärare

Denna fantastiska yrkesgrupp som tar hand om våra barn är några riktiga hjältar i vardagen. Varje morgon finns de tillgängliga för oss att ta emot våra barn så att vi kan åka till jobbet som rörmokare göteborg akut och under dagarna ser de till att våra barn har en trygg miljö att utvecklas och få vänner i. De människor som vidgar sina liv åt att ta hand om våra barn förtjänar all uppmärksamhet och bekräftelse de kan få. Tack vare dem kan vi andra åka till våra jobb, och föreställ er den krisen som uppstått om inte denna tjänst erbjuds. Ingen hade kunnat utföra sina jobb, utan istället fått stanna hemma och ta hand om våra barn.

  1. Rörmokare

Rörmokare, här pratar vi om riktiga hjältar som ställer upp i vått och torrt och jag tror vi är många som kan skriva under på att vi inte vet vad vi hade tagit oss till utan våra pålitliga rörmokare. Här pratar vi alltså om en yrkesgrupp som bokstavligt talat gör ett riktigt skitjobb, de tar hand om andra människors skit när det blir stopp i rör eller när ett rör skulle spricka. Att kunna ha förmånen att bara ringa en rörmokare när man får problem med sitt avlopp eller när ett rör skulle spricka är få förunnat, och denna yrkeskategori kan vi inte tacka tillräckligt mycket för det fantastiska jobb de faktiskt gör.

  1. Busschaufför

Men en kollektivtrafik som går dygnet runt och som gör att vi kan resa och ta oss vart vi vill är verkligen en riktig lyx som absolut inte hade kunnat fungera utan alla dessa hjältar som kör våra bussar. Den friheten som alla busschaufförer ger oss andra människor är fantastisk, och att de dessutom jobbar både dag och natt och får stå ut med jobbiga resenärer alla dygnets timmar gör bara att de förtjänar ännu en fjäder i hatten. All hyllning till busschaufförerna som gör att vi lätt kan ta oss från plats A till B, till jobb, och till nya ställen utan att ens behöva fundera på det.