Att tänka på innan du bleker dina tänder

Har du planerat att bleka dina tänder? Innan du bestämmer dig för vilken behandling du skall göra, eller om du ska göra det överhuvudtaget, bör du först och främst diskutera de eventuella riskerna med din tandläkare. Detta gäller speciellt om du planerar att bleka dina tänder genom gör-det-själv produkter eller genom laserbehandling.

Risker

De allra mest kända riskerna som är förknippade med tandblekning är ökad tandkänslighet, skadat tandkött, förstörd tandemalj och skada på tändernas rötter. En tandläkare kan undersöka dina tänder och därefter bedöma om dina tänder riskerar stor skada eller inte från diverse tandblekningsmetoder. Din tandläkare kan också hjälpa dig att minimera dessa skador genom att rekommendera de allra säkraste och bästa metoderna. Innan du påbörjar en tandblekning så bör du också försäkra dig om att du inte har några tidigare tandrotsskador.

Trots den allmänna uppfattningen så är det normalt för våra tänder att bli gulare med åren. Det är en normal process som vi alla upplever på https://tandblekningbutiken.se/. Däremot så finns det hälsovanor som kan antingen göra att tänderna gulnar snabbare eller långsammare. Cigaretter och andra tobaksprodukter tillsammans med kaffe och starkt te är dem största skurkarna när det kommer till gula tänder. Även en del mediciner kan orsaka detta. Fråga din läkare om du misstänker att din medicin gör dina tänder gula.

Enkla tandvårdsvanor

Enkel tandrengöring rekommenderad av din tandläkare kan hjälpa dig att få dina tänder att se vitare och hälsosammare ut. Till skillnad från tandblekning så är det också en behandling som är bra för din allmänna munhälsa och tandhygien. Det rekommenderas att pröva en vanlig tandrengöring, antingen hos din tandläkare eller med hjälp av en produkt, innan du bestämmer dig för att bleka dina tänder. En tandrengöring kan i många fall göra tänderna tillräckligt vita för att en tandblekning inte skall behövas.

Om du har bestämt dig för att det är en tandblekning som du vill ha så är det viktigt att ha ett fåtal saker i åtanke. Först och främst så ingår vanligtvis tandbleking inte i din sjukvårdsförsäkring. Dessa behandlingar kan bli dyra om du inte vet vad det är du ger dig in på. Det är också viktigt att inte förvänta sig orimliga resultat. Trots att dina tänder kommer att bli vitare, så kan det krävas ett flertal behandlingar innan de blir så vita som du verkligen vill ha dem.

Oavsett om du bestämmer dig för att bleka tänderna eller inte, kom ihåg att goda, dagliga munhälsovanor som att borsta tänderna och använda tandtråd tillsammans med regelbundna besök hos tandläkaren kan räcka väldigt lång för att hålla dina tänder bleka och friska. Tillsammans med en god kosthållning och måttliga intag av tobak och alkohol så bör dina tänder hålla sig i god form.